Begin september is er weer de Summer Special van het Leiden International Film Festival op het Pieterskerkplein. (Foto's: Coen Bastiaanssen).

LIFF Summer Special voor het eerst in de zomer

Elk jaar vindt in oktober en november het Leiden Internationaal Film Festival (LIFF) plaats, maar op 7, 8 en 9 september is er al een voorproefje tijdens de Summer Special. Drie films in drie dagen op het Pieterskerkplein dat elk jaar weer wordt omgetoverd tot openluchtbioscoop. De films tijdens de LIFF Summer Special starten elke avond om 21.30 uur, het terrein gaat open om 19.00 uur.

“De toegang is gratis, maar… wees op tijd, want het wordt druk,” zo belooft de organisatie: “Wij zorgen voor stoelen maar het staat iedereen vrij om ook een eigen stoel, driezitsbank, bakfiets of waterbed mee te nemen.”

Dit jaar valt de LIFF Summer Special voor het eerst ook écht in de zomer. De afgelopen jaren stond de openluchtbioscoop er in mei of juni. Het festival heeft dit jaar een Romeins tintje. In de mooiste openluchtbioscoop worden in september de volgende drie films vertoond.

Donderdag 7 september: Roman Holiday
Vrijdag 8 september: Perfetti Sconosciuti
Zaterdag 9 september: Gladiator

Op 7 september is de LIFF Summer Special onderdeel van de Cineville Zomertour die door Nederland trekt  met de zonnigste vakantiefilms die in de buitenlucht bekeken kunnen worden. De tour wordt in Leiden afgesloten.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×