(Beeld: 3voor12 Leiden).

3voor12 Leiden biedt platform aan lokale muziek

Het landelijke muziekplatform 3voor12 heeft sinds kort ook een afdeling in Leiden. 3voor12 Leiden geeft aandacht aan lokale bands en muzikanten en laat zien wat de Leidse muziekscene te bieden heeft.

Reanne van Kleef sprak met oprichter en hoofdredacteur Nike Liscaljet van 3voor12 Leiden over het lokale muziekplatform.

Voorheen werd lokale muziek door de afdeling Den Haag van 3voor12 opgepakt, maar Leiden is het meer dan waard om een eigen afdeling te hebben. Dat vertelt oprichter en hoofdredacteur Nike Liscaljet van 3voor12 Leiden. “Er gebeurt veel in Leiden en Leiden heeft ook een iets andere muziekscene dan Amsterdam of Den Haag. Je hoort vaak dat mensen in Leiden niet goed weten waar ze ’s avonds uit kunnen gaan en live muziek kunnen zien. Dan trekken ze naar andere steden terwijl er hier ook veel gebeurt. Er komen meer podia bij en er worden steeds meer festivals georganiseerd. Er is zoveel te beleven en wij vinden het jammer dat Leidse artiesten te weinig onder de aandacht komen en dat mensen denken dat ze naar een andere stad moeten om een optreden te zien.”

De redactie van 3voor12 Leiden is daarom wekelijks te vinden bij optredens van lokale artiesten maar ook bij evenementen als Werfpop, de hofjesconcerten en de Leidse Jazzweek. Op hun website zijn onder meer recensies, interviews met artiesten en de uitagenda ‘Kekeris‘  te vinden.

Radioprogramma

Inmiddels heeft 3voor12 Leiden al goede banden in de stad opgebouwd. Er zijn goede contacten met diverse podia zoals Gebr. De Nobel maar ook met bijvoorbeeld Nieuwplaatz en de gemeente. Daarnaast start na de zomer een samenwerking tussen het radioprogramma Live071 op Sleutelstad FM en 3voor12 Leiden.

Lanceringsfeest

Net als bij andere lokale afdelingen van 3voor12 gaan er ook in Leiden zogenaamde clubavonden plaatsvinden. “Op een clubavond bieden wij lokale acts een podium”, legt Liscaljet uit. “Daarvoor gaan we samenwerken met een podium en elke keer zetten we drie, vier acts neer. Dat willen we elk kwartaal gaan doen. Van te voren interviewen we de muzikanten en er verschijnen recensies van de dag. Zo bieden wij de acts de kans wat bekender te worden in Leiden.” De eerste clubavond is ook meteen het officiële lanceerfeest van 3voor12 Leiden. Deze staat aan het eind van 2017 gepland in Gebr. De Nobel. De exacte datum is nog niet bekend.

Help mee

De redactie van 3voor12 Leiden bestaat momenteel uit 24 redactieleden die er regelmatig op uit trekken om recensies, interviews of fotoverslagen te produceren. Ook denken ze mee met de programmering van de clubavonden, kunnen ze gaan meewerken aan het radioprogramma en denken ze mee hoe de muziek in Leiden nog beter op de kaart kan worden gezet. De redactie kan nog versterking gebruiken. Mensen met interesse voor (lokale) muziek kunnen daarom contact opnemen met 3voor12 Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×