Ook Veni-subsidie voor Leidse onderzoeker aan TU Delft

Naast de 17 Veni-financieringen die het NWO heeft toegekend aan pas gepromoveerde onderzoekers van de Universiteit Leiden is ook aan Leidenaar Dr. ir. Markus Bisschops 250.000 euro toegekend voor drie jaar onderzoek. Maar dan bij de TU Delft.

Bisschops werkt aan een project waarbij wordt geprobeerd gistcellen te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden als krachtig modelsysteem voor onderzoek aan de hersenziekten Alzheimer en Parkinson. Bisschops: “Daarbij zullen gistcellen die genetisch zijn gemodificeerd om zieke hersencellen te simuleren, met geavanceerde kweektechnieken in een actieve maar niet-delende toestand worden gebracht die sterk lijkt op die van menselijke hersencellen.”

Bisschops promoveerde vorig jaar april aan de TU Delft. (Foto’s: Chris de Waard).

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×