Onderzoek naar veiligheid onder Leidenaren van start

10
Vanaf augustus ontvangen inwoners van Leiden een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks terugkerend landelijk onderzoek over veiligheid(sgevoelens) onder inwoners. Een paar duizend inwoners van Leiden worden benaderd met vragen over criminaliteit, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit.
De gemeente en de politie werken samen en gebruiken de uitkomsten van het onderzoek bij het maken en uitvoeren van het gemeentelijk en wijkgericht veiligheidsbeleid.
Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in de gemeente Leiden. Daarom vinden de gemeente en politie het belangrijk dat inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen de enquête ook invullen. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden in maart 2018 verwacht.
Meer informatie over de Veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl.
Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

10 reacties

  • Gratis juridisch advies?? Jij roept je leden op om SMAAD en LASTER te verspreiden van mensen die jouw vieze spelletjes door hebben !! Je laat je leden strafbare feiten plegen !! Je bent een nep juridisch adviseurtje !!

 1. Een Leids burger op

  Ik denk,René, dat Marianne reageert op de “burger zonder steunkousen” die inderdaad wel èrg denigrerend en stigmatiserend doet over mensen in De Kooi: alsof dat allemaal analfabeten zouden zijn die geen vragenformulier zouden kunnen invullen.

  .

  Het is maar net wat men met zo’n onderzoek wil. Als het doel zou zijn om een beeld te geven van de veiligheid in de hele stad moeten alle wijken in gelijke mate meedoen. Dat zal al moeilijk genoeg zijn want ik verwacht dat bijvoorbeeld mensen die problemen m.b.t. onveiligheid ervaren toch minder snel geneigd zullen zijn om met zo’n onderzoek mee te doen (“helpt toch niet dus waarom zou ik meedoen?”) dan bijvoorbeeld salonsocialisten in hun veilge wijk die nauwelijks èchte problemen kennen en soms ook geen flauw benul hebben wat er verder in de stad aan de hand is of dat liever niet willen zien. De tijd van thee drinken is voorbij. 🙂
  .
  Mij lijkt het eerder van belang om juist onderzoek te doen in wijken waar mensen veel onveiligheid of problemen ervaren. bijvoorbeeld: Slaaghwijk,De Kooi,Jaques-Urlusplantsoen e.d.

Je bent nu offline