(Archieffoto: Emile van Aelst).

Onderzoek naar veiligheid onder Leidenaren van start

Vanaf augustus ontvangen inwoners van Leiden een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks terugkerend landelijk onderzoek over veiligheid(sgevoelens) onder inwoners. Een paar duizend inwoners van Leiden worden benaderd met vragen over criminaliteit, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit.
De gemeente en de politie werken samen en gebruiken de uitkomsten van het onderzoek bij het maken en uitvoeren van het gemeentelijk en wijkgericht veiligheidsbeleid.
Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in de gemeente Leiden. Daarom vinden de gemeente en politie het belangrijk dat inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen de enquête ook invullen. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden in maart 2018 verwacht.
Meer informatie over de Veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl.
112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×