Foto: Pixabay.com

Waardering is het belangrijkste kerstgeschenk

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de werknemers een kerstgeschenk van zijn werkgever als blijk van waardering ziet. Als werkgever kun je altijd beter iets dan niets geven, ook al is het een kleinigheidje. Wat het kerstgeschenk is en wat daar überhaupt de waarde van is, vindt een kleine minderheid onbelangrijk. Het gaat ze vooral om het gebaar, maar toch verwacht 82% zeker wel een kerstgeschenk van zijn baas te zullen ontvangen. Een ruime meerderheid zegt het zelfs heel erg te vinden als hij dit jaar geen kerstpakket zou krijgen.  

Wat doet het als kerstgeschenk goed in 2017

Er zijn talloze aanbieders en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet ik beginnen? Wat vindt mijn werknemer leuk om te krijgen? Kerstgeschenken veranderen ook met de tijd mee. Elk jaar komen er weer nieuwe trends bij en oude gewoonten vallen weg. Zo is een fast-food pakket tegenwoordig not-done, terwijl dat 10 jaar terug nog een van de meest verkochte kerstpakketten was! Om je alvast een beetje opweg te helpen bij deze lastige keuze, staan hieronder een aantal kerstpakketten trends van dit jaar.

  • Start met het vaststellen van je budget, vaak valt dan al een (groot) gedeelte af. Al heb je als werkgever maar een erg klein budget van €10 – €15, het geeft je werknemer toch een gevoel van waardering. Het gaat om het gebaar, niet om de inhoud!
  • Ga bij jezelf na of je een kerstpakket online besteld (snel en makkelijk) of vooraf even een bezoek brengt aan een showroom. Het voordeel hiervan is dat je met eigen ogen ziet wat het is, je advies kunt krijgen en je vaak kun je zelf nog aanpassingen doen.
  • Nu nog steeds geen idee? Trends doen het altijd wel goed, of het nou food of non-food is!

 

Food: Ga voor duurzaam, biologisch en Fairtrade

Iets wat altijd in het dagelijks leven een trend is, komt vrijwel altijd ook in kerstpakketten terug. Zo ook biologische, duurzame en Fairtrade producten. Ondanks dat er tijdens de feestdagen vaak niet op het gewicht wordt gelet, willen velen naderhand juist weer “gezond” en  “goed” gaan eten. Een kerstpakket is leuk voor kerst, maar wordt meestal langer bewaard. Om het jaar goed te beginnen, zijn duurzame en biologische producten juist in trek. Daar zitten vaak veel minder slechte voedingsstoffen in en zijn beter door je lichaam te verteren. Hier zit je in elk geval wel safe mee!

 

Non-food: Raw & Nordic of juist botanic living

Dit jaar komt een industrieel én scandinavisch interieur weer helemaal terug, dat uitstekend met een botanic living te combineren is! Maar hoe laat je dit terugkomen in je kerstgeschenk? Geef bijvoorbeeld een DIY-pakket voor het maken van hangpotten en het zelf kweken van planten. Daarnaast is er een geheel nieuwe trend dit jaar terug te vinden! De kartonnen doos maakt steeds vaker plaats voor een bijzondere, (her)bruikbare verpakking. Een bijzettafel mand is dit jaar de ideale kerstgeschenken verpakking! Het staat ontzettend trendy in de woonkamer én het is zeer handig om iets in op te bergen. Dit voldoet direct aan de Raw & Nordic style, maar staat ook prachtig in een landelijke huiskamer!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×