(Foto's: J.P. Kranenburg).

Cricketspeler Emiel Sluyterman pakt duizendste wicket

Cricketspeler Emiel Sluyterman van Ajax Leiden Cricket Club heeft zaterdag zijn duizendste wicket gepakt. Dat is een bijzondere prestatie omdat in Nederland maar weinig mensen tot de ‘Club van Duizend’ behoren. Een ‘wicket’ is het Engelse woord voor het uitmaken van een slagman van de andere partij.

Sluyterman heeft inmiddels een glansrijke cricket carrière van meer dan 45 jaar achter de rug. Het behalen van zijn duizendste wicket werd dan ook groots gevierd. De wedstrijd vond zaterdag plaats op het terrein van voetbalvereniging UVS, omdat het nieuwe terrein van ASC nog niet gereed is.

Cricket is een traditionele Engelse sport. In Nederland is de sport bij het grote publiek niet breed bekend maar wereldwijd wordt cricket door zo’n 1.5 miljard mensen gevolgd. De regels van de sport lijken nog het meest op die van honkbal en wordt gespeeld in een elftal. Het team dat aan het einde van de dag de meeste punten heeft, wint de wedstrijd. Men kan net zolang punten proberen te scoren als dat het maximaal aantal ballen van één slagbeurt dat toelaat, of tot al hun wickets zijn gepakt door de tegenstander.

Leiden Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×