Figuranten maken de optocht op 3 oktober. Ook meedoen? Dat kan nu door je aan te melden. (Archieffoto: Chris de Waard).

3 October Vereeniging op zoek naar figuranten voor optocht

“Misschien nog wel leuker dan kijken naar de Grote Optocht is meelopen als figurant!”  Met die wervende tekst gaat de 3 October Vereeniging de komende tijd weer op zoek naar mensen die het leuk vinden om op 3 oktober mee te lopen in de Grote Optocht.

Veel figuranten lopen al jaren mee, maar omdat er ook mensen afvallen, is aanwas noodzakelijk. In de ochtend van 3 oktober verzamelen alle figuranten zich bij het Stedelijk Gymnasium aan de Fruinlaan. Daar krijgen zij hun kostuum en worden ze geschminkt door de professionele grimeurs van Hoppezak en de Roze Draakjes.

Na een intro van de commissarissen van de Optochtcommissie vertrekt de stoet dan exact om 13.00 uur vanaf de Zoeterwoudsesingel. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, frisdrank en broodjes. Ook ontvangen alle deelnemers na afloop een cadeautje.

Wie het leuk lijkt om mee te lopen in de Grote Optocht die dit jaar als thema Parade Royale heeft kan zich aanmelden via de speciale website www.figuranten-3october.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×