(Foto's: Emile van Aelst).

Tijd van de Romeinen herleeft tijdens speciaal Limes-weekeinde in Park Matilo

Park Matilo stond afgelopen weekeinde in het teken van de Romeinen tijdens het Romeinen-weekeinde. Kinderen konden er zwaardvechten en boogschieten, voor de ouders was er zelfgemaakte wijn uit Matilo te koop. Ook waren er diverse demonstraties over het leven in de Romeinse tijd.

Tijdens het weekeinde werd er een voorbeeld van een barak neergezet zoals hij er waarschijnlijk in de tijd van de Romeinen uitgezien heeft. De bedoeling is dat het skelet van de soldatenbarak in eerste instantie twee weken blijft staan en in de toekomst in een definitieve vorm terugkomt en dan gaat dienen als opslagplaats, theehuis en onderkomen bij activiteiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×