Nederlandse atletiekploeg bij de Deaflympics, met in het midden Lucinde Wiersma. (Foto: PR).

Leidse atlete debuteert uitstekend op Deaflympics

Lucinde Wiersema van Leiden Atletiek heeft op de Deaflympics in het Turkse Samsun een mooi debuut beleeft. Bij de Olympische Spelen voor dove atleten kwam ze uit op drie onderdelen. De Leidse atlete deed als junior mee in een seniorenveld.

In haar eerste wedstrijd met speerwerpen speelden de zenuwen Wiersema parten en werd ze tot haar teleurstelling 8e met een afstand van 35.16 meter. Ze bleef daarmee ver verwijderd van haar persoonlijk record. Daarnaast had zij te kampen met het feit dat anderen haar speer gebruikten en dat gaf verwarring.

Een dag later werd ze bij het hink-stap-springen de 5e. Ze sprong in deze wedstrijd maar liefst driemaal een persoonlijk record en kwam tot een afstand van 11.55 meter. Op haar derde dag op rij behaalde ze onder hoge temperaturen ook de 5e plaats bij het  hoogspringen met 1.64 meter.

Wiersema sluit met deze mooie ervaring haar juniorentijd bij Leiden Atletiek af. Zij wordt senior per 1 november en is vol goede moed om verder te bouwen aan haar atletiekloopbaan.

Leiden Sport leiden atletiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×