Zeeheldenbuurt bezorgd over bomen in de wijk

3

De Buurtvereniging Zeeheldenbuurt maakt zich zorgen over de vitaliteit van de bomen in de wijk. Gewapend met camera werd er een eerste ‘schouw’ gemaakt van de bomen. Dat leverde meteen al een overzicht op van maar liefst 21 bomen die er niet al te best bij staan of al dood zijn. Ook staan er nogal wat bomen scheef.

De buurtvereniging wil met de lijst in de hand met de gemeente in gesprek en vraagt wijkbewoners om meer voorbeelden. Dat leverde via de Facebook-pagina meteen al de nodige reacties op.

 

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

3 reacties

 1. Schandalig dat de gemeente dit openbaar groen niet beter beheert. Daar hebben de mensen uit de buurt toch gewoon belasting voor betaald? Neehoor alles verdwijnt in megalomane prestigeprojecten waar niet om gevraagd is. Gelukkig staan de bomen er op de Hooigracht heel wat beter bij. Het kan dus ook anders. Gemeente is u aan zet.

  • Burger zonder Steunkousen op

   Alsof de deplorable toestand van de bomen de gemeente te verwijten is. Die gasten uit de Zeeheldenbuurt laten die honden van hen tegen de bomen in hun wijk aanpissen. Geen wonder dat die er zo slecht aan toe zijn.

  • Hans Ranselaar op

   De bomen op de Hooigracht zullen bij de herinrichting allemaal worden vervangen. Ze staan op de verkeerde plaatsen en zijn aan het eind van hun stads levensduur. Prachtige vervangers zijn al uitgezocht. Het wordt nog mooier op de Hooigracht. Kijk voor info op de website van de wijkvereniging.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline