Gemeente plaatst perscontainers op zonnecellen

1

Op de Beestenmark, in de Doezastraat en bij Station Leiden Centraal is door de gemeente een nieuw type prullenbak geplaatst. Het gaat om zogenaamde ‘Big Belly’s’. Deze prullenbakken hebben een persmechanisme om het vuil samen te persen. Daardoor kunnen ze meer vuil verwerken en hoeven ze minder vaak geleegd te worden.

Het persmechanisme werkt op een accu die wordt bijgeladen door zonnecellen. Als de prullenbak bijna vol is, gaat er automatisch een seintje naar de gemeente. Medewerkers van de afdeling Stedelijk beheer gaan daardoor pas op pad om de Big Belly’s te legen als het ook echt nodig is.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline