(Archieffoto: Sleutelstad).

Universiteit Leiden opent nieuw Student Centre in Den Haag

De Universiteit Leiden gaat in de onderste vier verdiepingen van het Oriongebouw aan de Turfmarkt in Den Haag een nieuw Student Centre realiseren. In het studentencentrum komen onder andere ruimte voor sociale en culturele activiteiten, studiewerkplekken en een fitnessruimte voor het groeiende aantal studenten en medewerkers aan de Haagse campus.

Er worden verder kantoren ingericht voor studentenorganisaties en voor verschillende ondersteunende diensten voor studenten zoals een ombudsfunctionaris, een internationale studentenadviseur en een studentenpsycholoog. Daarnaast komt er een huiskamer voor internationale studenten.

Het aantal studenten van de Universiteit Leiden in Den Haag groeit gestaag: inmiddels volgen ruim 4.000 studenten een bachelor of master aan de Haagse campus. “Zeker sinds begin 2017 het nieuwe Wijnhavengebouw aan de Turfmarkt in gebruik is genomen, groeit de behoefte onder studenten om een centrale ontmoetingsplek te hebben voor sociale activiteiten, maar ook om te studeren of te sporten. Het nieuwe Student Centre The Hague moet in deze behoefte gaan voorzien,” zo laat een woordvoerder van de Universiteit Leiden weten.

De gemeente Den Haag draagt twee miljoen euro bij aan het Student Centre. Wethouder Saskia Bruines: “Den Haag staat steeds meer op de kaart als studentenstad. Dat vraagt om een investering in ruimte en faciliteiten. Het Student Centre wordt een voorziening die Den Haag nu nog niet biedt en die in een echte studentenstad niet mag ontbreken.”

Naar verwachting zal het Student Centre in de zomer van 2018 in gebruik worden genomen. De universiteit kan in overleg met de gemeente ook aan andere doelgroepen dan studenten van de Universiteit Leiden toegang verlenen. Het Student Centre wil op die manier bijdragen aan een beter vestigingsklimaat voor studenten in de Hofstad.

Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×