Voorlichtingsavond over Bioritme & Psyche in Oegstgeest

Op maandag 18 september is er een gratis voorlichtingsavond over de relatie tussen ons bioritme en psychische klachten. De bijeenkomst wordt gehouden in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9 in Oegstgeest en begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Het bioritme is een mooie term voor wat ook wel de biologische klok of het slaap-waakritme genoemd wordt. Het is het ritme dat je lichaam aanhoudt wanneer het om het produceren van hormonen gaat: zo wordt je één keer per etmaal moe en krijg je ook één keer per etmaal een impuls om weer wakker te worden.

Ons bioritme heeft invloed op verschillende processen in het lichaam, zoals ons dag- en nachtritme, onze bloeddruk, lichaamstemperatuur, stofwisseling en hormonale processen, maar ook ons energieniveau en onze stemming. Is de aansturing van de biologische klok niet helemaal goed, dan kan dat leiden tot allerlei klachten, zoals concentratieproblemen, slapeloosheid en depressie. Deze klok beïnvloedt dus niet alleen je lichaam, maar ook je geest en je emoties.

Tijdens deze avond wordt de relatie tussen ons bioritme en psychische klachten en wat je er aan kunt doen besproken met een ervaringsdeskundige en twee professionals van PsyQ. De avond wordt georganiseerd door GGZ Rivierduinen.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×