gelijk met de Leidse Hooidagen is ook het nieuwe gemaal in de Oostvlietpolder te bezichtigen. (Foto: Provincie Zuid-Holland).

Kijkmiddag bij nieuw gemaal in Oostvlietpolder

Zaterdag 26 augustus organiseert de provincie Zuid-Holland samen met het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden van 12.00 uur tot 16.00 uur een kijkmiddag bij het nieuwe poldergemaal aan de Vlietweg 66N in de Oostvlietpolder.

Tijdens de kijkmiddag kunnen bezoekers meer te weten komen over de werking van het gemaal, de functie van een poldergemaal binnen het watersysteem en de archeologische vondsten die hier opgegraven zijn. Een deel van de vondsten wordt tijdens de kijkmiddag ook tentoongesteld.

Leidse Hooidagen
Op zaterdag 26 augustus vinden ook de Leidse Hooidagen plaats. De Vlietweg is die dag vanaf Brasserie Cronesteyn afgesloten voor autoverkeer. Bezoekers kunnen daarom het beste op de fiets komen.

Nieuw poldergemaal
Het nieuwe poldergemaal vervangt het gemaal Hofpolder dat op het toekomstig tracé van de RijnlandRoute staat. Na de kijkmiddag is het gemaal alleen nog toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×