Kanaalweg weer open voor autoverkeer

1

Vanmiddag om 13.00 uur werden aan weerszijde van de nieuwe tunnel in de Kanaalweg de hekken weggehaald en kon het autoverkeer voor het eerst in anderhalf jaar weer gebruik maken van de weg. De spooronderdoorgang is klaar, waardoor auto’s nooit meer voor een gesloten spoorwegovergang staan.

Chris de Waard nam vanmorgen een kijkje toen de tunnel door de gemeente was opengesteld voor nieuwsgierige omwonenden en andere geïnteresseerden. Om 13.00 uur reden de eerste auto’s door de tunnel.

De hele ochtend was de Kanaalweg het domein van voetgangers, fietsers, skateboarders en hooverboards. Tot 13.00 uur mocht iedereen een kijkje komen nemen hoe de ongelijkvloerse kruising is geworden. Daar werd flink gebruik van gemaakt.

Overigens is de nieuwe spoortunnel niet alleen een verbetering voor het autoverkeer, ook fietsers rijden voortaan onder het spoor door.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

1 reactie

  1. Zowel de nieuwe tunnel als de opnieuw geasfalteerde Kanaalweg zien er prachtig uit. Chapeau!!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline