(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiden is met GlibberTreel uniek hardloopparcours rijker

Leiden krijgt er een nieuw hardloopparcours bij. Op zondag 8 oktober vindt de 6,5 kilometer lange GlibberTreel plaats. De organisatie is in handen van de Leiden Road Runers Club. Zaterdagmiddag overhandigden zij aan eigenaar Tom Holswilder van Koetshuis ‘De Burcht’ de eerste poster. het evenement start bij De Burcht en Holswilder geeft dan zelf het startschot.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Helga Develing van Leiden Road Runners Club over de GlibberTreel.

Het parcours loopt dwars door en langs unieke plekjes van het centrum van Leiden. Ook is er onderweg door de lopers van alles te beleven. Dat is ook wat het evenement onderscheidt van bijvoorbeeld de Singelloop, legt voorzitter Helga Develing van de Leiden Road Runners Club uit. “Het is echt een funrun. Je laat je horloge thuis en je gaat lekker genieten van alle mooie plekjes van Leiden. En we lopen ook echt dóór bepaalde plekken van Leiden. Bijvoorbeeld door de Stadsgehoorzaal en natuurlijk mogen ook de trappen van het stadhuis niet ontbreken. Ook hebben we acteurs die historische scènes uitbeelden.”

De GlibberTreel is volgens Develing ook een mooie manier om Leiden op de kaart te zetten. “Urban trails zijn echt in opkomst. In Leiden hadden we er nog geen en dat is ook één van de redenen dat we dit zijn gaan doen. Maar wel op onze eigen Leidse manier. alles is heel laagdrempelig. Het startgeld is maar 6,50 euro. Het moet vooral heel erg leuk zijn.”

Er kunnen in totaal vijfhonderd mensen meedoen aan de GlibberTreel. “Met dit aantal kunnen we de veiligheid garanderen. Het is de eerste keer en sommige plekken zijn ook smal. Nu weten we zeker dat alles goed kan verlopen. Dan kunnen we daarna kijken of het kan groeien of dat vijfhonderd echt de max is”, aldus Develing. De inschrijvingen zijn vorige week geopend en het gaat erg hard: Holswilder schreef zich zaterdag in als nummer 164.

Uniek aandenken

Deelnemers aan de GlibberTreel krijgen geen t-shirt of medaille, maar een boekje met wat ze onderweg tegen zijn gekomen. Develing: “In het boekje kun je alles lezen over de plekken waar je langs bent gelopen. Als het een succes is, willen we elk jaar een nieuw boekje maken met nieuwe verhalen over Leiden.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×