Volgende week kan iedereen weer meedoen aan de Leidse Zwemvierdaagse. (Foto: PR).

Leidse Zwemvierdaagse beleeft 42e editie

De samenwerkende Leidse zwemverenigingen, LZ 1886, de Leidse Watervrienden, de Zijl Zwemsport en de Leidse Reddingsbrigade organiseren ook dit jaar weer de Leidse zwemvierdaagse. In samenwerking met de Eerste Leidsche EHBO brigade gaan de deelnemers voor alweer de 42e keer het water in bij de zwembaden ‘de Zijl’ en ‘de Vliet’. De Leidse Zwemvierdaagse wordt zoals altijd gehouden in de laatste week van augustus.

Om de zwemvierdaagse te volbrengen hebben de deelnemers vijf avonden de tijd. Een avondje overslaan is dus toegestaan. Per avond wordt er een afstand van 500 meter afgelegd. Wie aan het eind van de week 2.000 meter heeft volbracht, krijgt een medaille.

Op de zwemavonden kan er gestart worden op twee locaties. In het binnenbad van zwembad de Zijl en in het buitenbad van zwembad de Vliet. Starten kan tussen 19.00 uur en 20.15 uur. De kosten voor deelname bedragen zes euro voor vier avonden zwemmen. Kaarten zijn online te bestellen via www.leidsezwemvierdaagse.nl, maar deelnemerskaarten zijn ook te koop bij de kassa van het zwembad. Als er geld overblijft, gaat dat naar een goed doel.

Wie zelf niet mee wil zwemmen, kan het sportieve feestje wel meevieren, want supporters zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De restaurants van de zwembaden zijn tijdens de zwemvierdaagse geopend en er is live muziek.

De Leidse Zwemvierdaagse duurt van maandag 28 augustus tot en met 1 september 2017.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×