In SUB071 vonden in 8 jaar tijd zo'n 400 optredens plaats.  (Archieffoto: Jeroen Koster).

Documentaire over muziekpodium SUB071 in Vrijplaats Leiden

Op vrijdag 8 september beleeft een bijzondere documentaire de première bij de Vrijplaats Leiden. Het gaat om een film die Minja Šarović maakte over SUB071. Het voormalige Leidse muziekpodium was jarenlang gevestigd in de kelder van een gekraakt en inmiddels gesloopt kantoorpand aan het Schuttersveld.

De documentaire ‘Eerlijk zullen we allen spelen’ onderzoekt de waarde van een podium als SUB071 voor een stad en toont de verbindende kracht van de liefde voor muziek.

“SUB071 was één van de meest wonderlijke muziekpodia die Nederland gekend heeft. Een kleine kelder van nog geen 40 vierkante meter in een kraakpand in Leiden waar honderden bands van over de hele wereld hebben gespeeld. De shows waren intens. De sfeer bevrijdend,” vindt de maakster die in 2013 begon aan het maken van de film over de 8 jaar dat SUB071 heeft bestaan.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×