Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar verdovende middelen

De politie heeft vanmorgen omstreeks 6.00 uur drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar verdovende middelen. Twee mannen van 37 en 40 jaar uit Leiden werden aangehouden in een woning aan de Sparrenrode. Een 37-jarige vrouw werd rond datzelfde tijdstip in een woning aan de Pasteurstraat opgepakt.

Het onderzoek begon drie maanden geleden toen de politie onder leiding van een officier van justitie inzoomde op een handeltje in verdovende middelen. De aanleiding was een aanhouding in Marokko. Daar werd vorig jaar een verdachte aangehouden met 100.000 xtc-pillen. Informatie uit dat onderzoek leidde uiteindelijk naar de drie verdachten in Leiden.

De drie verdachten zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar ze worden verhoord. Ze zitten voorlopig in beperkingen en mogen geen contact hebben met de buitenwereld. In één van de woningen werden vanmorgen verdovende middelen aangetroffen. Onder andere cocaïne en XTC.

Daarnaast werden er luxe goederen, contant geld, een personenauto en communicatiemiddelen zoals computers en telefoons in beslag genomen. Ook werd een bedrijfspand aan de Karel Doormanweg vanmorgen door agenten en speurhonden doorzocht.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×