(Foto's: Brandweer Voorschoten).

Brandweer Voorschoten redt paard uit water Wilgenlaan

Vanmorgen werd rond 8.00 uur ontdekt dat in de sloot langs de Wilgenlaan in Voorschoten een paard te water was geraakt. Het lukte het dier niet op eigen kracht om weer op het droge te komen en dus kwam de Voorschotense brandweer ter plaatse voor een reddingsactie.

Het paard bleek op de zij in het slootje te liggen en wist niet overeind te komen. Daarop heeft één van de brandweervrijwilligers een waadpak aangetrokken en is het water in gegaan om het onfortuinlijke dier te ondersteunen.

Na ruim een half uur lukte het de brandweer om het paard uit het water te krijgen. Daarvoor werd in dit geval mankracht ingezet in plaats van paardenkracht. Het paard moest even bijkomen, maar liep volgens de brandweer daarna weer vrolijk de wei in. Het dier leek verder niets aan het hachelijke avontuur overgehouden te hebben.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×