(Afbeelding: PR).

'Digital Radicalisation' tijdens het Voice4Thought Festival in Leiden

Voice4Thought is terug met de derde editie van het Voice4Thought festival V4T@Leiden. Het festival vindt plaats van 23 t/m 29 september op diverse locaties in Leiden. Door middel van film, discussie, workshop, panel bijeenkomst en debat tijdens het festival wil V4T een brug slaan tussen kunst, onderwijs, activisme en de academische wereld. Samen met het publiek maken academici, beleidsmedewerkers, journalisten, studenten, muzikanten en kunstenaars de inhoud van het festival.

V4T@Leiden start met het thema ‘Digital Radicalisation’ discussies over radicalisering in de maatschappij die extra gevoed wordt door het digitale tijdperk. Wat is het effect van de digitale media, van internet, op radicalisering? En wat is hierin de rol van de politiek, godsdienst, racisme en de media? Hierover gaan we in gesprek tijdens de paneldiscussie, en de vragen komen terug in films, beeldende kunst, workshops en muziek.

Het programma bestaat onder andere uit een concert met slam artiesten Croquemort (Tsjaad), Fou Malade (Senegal) en Lydol (Kameroen), een filmavond, een panel discussie (moderator Babah Tarawally), de afscheidsspeech van Ton Dietz (ASC) en een blogging workshop.

Het festival wordt tijdens de Kunstroute Leiden geopend met de tentoonstelling ‘Radicalisation: a range of defiance’ in Scheltema op zaterdag 23 september om 14.00 uur.

Het gehele festivalprogramma staat op www.voice4thought.org/timetable-festival-v4tleiden-2017.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×