Yvonne van Delft (midden) in het restaurant van zwembad de Vliet bij de start van het zwemseizoen in 2016. (Archieffoto: Chris de Waard).

GroenLinks wil ruimere openingstijden horeca zwembad de Vliet

GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft maakt zich zorgen over zwembad de Vliet. En dan met name over de horeca bij het buitenbad waar deze week de Leidse Zwemvierdaagse wordt gehouden. Sinds dit seizoen is er een nieuwe uitbater die de horeca van het zwembad pacht en die is veel minder vaak open dan in het verleden toen de exploitatie van het horecagedeelte nog werd verzorgd door DZB Leiden.

“Het is droevig gesteld met de openingstijden. Daardoor blijven er zwemmers weg en wordt de sociale functie die het bad heeft een stuk minder,” heeft Van Delft gehoord van de gebruikers van de Vliet. Ze trekt daarover aan de bel bij het Leidse college en wil weten of er iets aan de openingstijden gedaan kan worden. “Zijn er in het pachtcontract bijvoorbeeld afspraken opgenomen over een minimum aantal uren dat het restaurant open moet zijn?”

De zwemmers bij het zwembad steken tegenwoordig zelf flink de handen uit de mouwen en leveren vele uren vrijwilligers om toezicht te houden in het bad, zodat er zoveel mogelijk gebruik van gemaakt kan worden. Ze doen dat graag, want in ruil daarvoor heeft de gemeente plannen om het zwembad op te doeken laten varen en komt er nu zelfs een heel nieuw zwembad.

Dat die vrijwilligers er ook regelmatig voor zorgen dat zwembadbezoekers een kop koffie krijgen is volgens GroenLinks nog tot daar aan toe. Maar dat vaak jonge kinderen aan de overkant bij McDonald’s een ijsje gaan halen omdat er op het complex niks te koop is gaat Van Delft te ver. “Ze moeten dan een drukke weg oversteken, alleen maar om dat de horeca dicht is.”

Van Delft wil dat het college de uitbater aanspreekt op de beperkte openingstijden, zodat er voldoende gelegenheid wordt geboden aan de zwemmers om iets te eten of te drinken. Ook op de rustige tijden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×