Leidenaar Rogier van der Sande begint per 1 september als dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland. (Foto: PR).

Rogier van der Sande geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf Rijnland

Vandaag is Rogier van der Sande beëdigd als dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland. Dat gebeurde door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, tijdens een drukbezochte bijzondere vergadering van het algemeen bestuur.

Van der Sande volgt Gerard Doornbos op die per 1 september met pensioen gaat. Van der Sande geldt als een ervaren bestuurder met veel kennis van de regio. Hij was tot voor kort gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland voor de VVD. Voorafgaand aan zijn werk als provinciebestuurder was hij onder meer wethouder in Leiden.

“Rijnland is blij met iemand die niet alleen de weg kent in bestuurlijke kringen, maar ook goed kan samenwerken met diverse partijen en mensen met elkaar kan verbinden”, stelde Ineke van Steensel namens de vertrouwenscommissie. Samenwerking is erg belangrijk voor het hoogheemraadschap, dat nu met inwoners, bedrijven en overheden een antwoord moet zien te vinden op de effecten van klimaatverandering in het waterbeheer.

Van der Sande ernaar uit om aan de slag te gaan: “Het gebied van Rijnland ligt ver onder NAP, er is een aantal grote bedrijven gevestigd, we hebben te maken met inklinkende veengebieden, opgaven in het ruimtelijke domein, kortom heel veel verschillende vraagstukken. Daar komt bij dat van waterschappen steeds meer een actievere rol wordt verwacht. Aan die verandering richting geven, is een mooie uitdaging waaraan ik heel graag de komende jaren mee bouw.”

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×