(Foto: D66 Leiden).

D66 Leiden op zoek naar kandidaat-raadsleden

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De komende maanden barst de strijd om de gunst van de kiezer weer los en ook worden de programma’s geschreven en de kandidatenlijsten opgesteld. Zo ook bij D66 Leiden. Wie raadslid voor D66 in Leiden wil worden kan zich tot 25 september kandideren voor een plek op de lijst van de partij. Voorwaarde is onder andere dat kandidaten al ten minste zes maanden lid zijn van de partij.

De lijst wordt getrokken door wethouder Paul Dirkse. Dat besloten de leden van D66 Leiden eerder dit jaar tijdens een lijsttrekkersverkiezing waar Dirkse het moest opnemen tegen drie zittende raadsleden en met overtuiging won.

Voor potentiële kandidaat-raadsleden organiseren de afdelingsverkiezingscommissie (AVC) en de lijstadviescommissie (LAC) van D66 Leiden zaterdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur een openbare bijeenkomst in de bovenzaal van restaurant Buddhas aan de Botermarkt waar vragen gesteld kunnen worden over alle formaliteiten, de planning en de beste voorbereiding op het gesprek met de lijstadviescommissie.

Op 10 november wordt door D66 Leiden een voorlopige kandidatenlijst opgesteld. Een week later begint de e-voting waarmee de leden de lijstvolgorde vaststellen. Op 26 november maakt de partij de definitieve kandidatenlijst bekend.

Fractiemedewerker

Naast kandidaten is D66 Leiden ook op zoek naar een fractiemedewerker. Het gaat om een aanstelling van 12 uur per week tot en met 31 juli 2018 met de mogelijkheid tot verlenging. Reageren kan tot en met 10 september.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×