(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden genomineerd voor Operatie Steenbreek trofee

De Gemeente Leiden is dit jaar genomineerd voor de Operatie Steenbreek trofee. De trofee wordt uitgereikt aan een gemeente die zich inspant om zo veel mogelijk bewoners te stimuleren om hun tuinen groener te maken met minder bestrating.

Vanuit de campagne ‘Leiden gaat goed’, ging het theaterduo Tuinman & Tuinman afgelopen voorjaar wekelijks langs in Leidse wijken om bewoners te motiveren hun achtertuin te vergroenen. Ook hielpen zij om tegels om te ruilen voor planten. Die werden gratis uitgedeeld.

Naast de gemeente Leiden zijn ook Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Groningen, Laarbeek, Leeuwarden en Utrecht genomineerd. De winnaar van de trofee wordt woensdag 20 september tijdens de Nationale Groendag bekend gemaakt door Tweede Kamerlid en ambassadeur van operatie Steenbreek Isabelle Dik.

De Operatie Steenbreek trofee wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Het doel van de prijs is om de vele acties die worden uitgevoerd in de genomineerde gemeenten in samenwerking met bijvoorbeeld bewoners en bedrijfsleven onder de aandacht te brengen. Hiermee wil de actie Operatie Steenbreek nieuwe inzichten opdoen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×