(Foto's: PR).

Wijkenfeest in archeologisch park Matilo

De wijken Roomburg en Meerburg organiseren op 9 september voor de vijfde maal een Wijkenfestival in het Archeologisch Park Matilo dat de beide wijken verbindt. Het feest vindt zaterdagmiddag van 12.30 uur tot 18.00 uur plaats in het Castellum. Dat is het binnenterrein van het park, midden tussen de zes enorme wachttorens en de wallen die het Castellum in het park omsluiten.

Dit jaar worden er heel veel kinderactiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd. Doelschieten, boogschieten, dat is trouwens ook voor volwassenen, schminken, grabbelen, een bootcamp voor kinderen en nog veel meer sportieve activiteiten.

Chris de Waard in gesprek met Tom Leest van de Stichting Mooi Matilo over de promotie van het archeologisch park waar van de stichting best wat meer activiteiten mogen plaatsvinden.  

Braderie en Vulcanusplein
Tijdens het wijkenfestival zijn er verder kraampjes met lekkernijen en zelfgemaakte producten, een kleedjesmarkt waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen en een speciaal ‘Vulcanusplein’ met creatieve activiteiten rondom het thema energie. Op het centrale terras zijn muziekoptredens op het open podium.

Programma en de aanvangstijden van de verschillende onderdelen staan op de gezamenlijke website van de twee wijkverenigingen www.roommeerburg.nl.

Route
Park Matilo is te bereiken via de Wierickestraat of vanaf de Leiderdorpse kant via de Lekstraat/Besjeslaan. Langs de Willem van der Madeweg is voldoende parkeergelegenheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×