CDA stelt vragen over 'verziekte verhoudingen' in sportpark De Morsch

CDA Leiden heeft vanmiddag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de ogenschijnlijke verziekte verhoudingen tussen verenigingen in sportpark De Morsch. De aanleiding is het bericht dat verscheen over het veld van v.v. Leiden dat dit seizoen door de gemeente aan buurman DoCoS wordt verhuurd. Daarin werd DoCoS het ‘lievelingetje’ van de gemeente genoemd dat een voorkeursbehandeling krijgt.


Reanne van Kleef sprak met CDA duoraadslid Julius Terpstra over de vragen die hij aan het college stelde over de slechte verhoudingen tussen verenigingen op Sportpark De Morsch.

Volgens v.v. Leiden heeft de vereniging het veld ook dit seizoen zelf gewoon nodig en kregen ze deze week pas te horen dat het veld een seizoen lang aan DoCoS wordt verhuurd. Daardoor heeft v.v. Leiden ruimtegebrek en wordt morgen een jeugdwedstrijd afgelast.

Het CDA stelt nu dat het wederom aan goede communicatie tussen de gemeente en de verenigingen lijkt te ontbreken en hoopt dat de vereniging niet pas recent, zo vlak voor het begin van het seizoen, op de hoogte is gesteld. Ze vinden het triest te moeten constateren dat juist in het vitaliseringsproces van de Leidse
voetbalverenigingen zoveel onderling wantrouwen en ruzie de boventoon voert.

De partij wil nu van het college weten of het klopt dat door de verhuur van veld 2 op sportpark de Mors wedstrijden van v.v. Leiden geannuleerd moeten worden vanwege capaciteitsgebrek en hoe de gemeente het ontstane probleem gaat oplossen zo vlak voor de start van het seizoen. Ook willen ze weten hoe en wanneer naar de verenigingen is gecommuniceerd dat het veld dit jaar aan DoCoS wordt verhuurd.

Het CDA is ook van mening dat de onderlinge verziekte verhoudingen niet bijdrage aan het optimaal gebruik van het sportpark. Ze willen weten of het college het daarmee eens is en of zij bereid is een onafhankelijke bemiddelaar in te zetten om de verhoudingen te normaliseren.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×