Voetbal Vereniging Leiden woedend op gemeente voor verhuren veld aan 'lievelingetje' DoCoS

Voetbal Vereniging Leiden vindt het onbegrijpelijk dat de Gemeente Leiden hun veld 2 voor dit seizoen verhuurt aan ‘lievelingetje’ DoCos. Dat is te lezen op de website van de vereniging. Het veld is al 38 jaar door v.v. Leiden in gebruik en volgens de vereniging is ook dit seizoen het veld weer hard nodig. De gevolgen zijn meteen voelbaar: morgen moet er al een jeugdwedstrijd van v.v. Leiden worden geannuleerd.

Het bericht zoals verschenen op de website van v.v. Leiden:

Gemeente Leiden: wanbeleid en voorkeursbehandeling!

Afgelopen week zijn we als vereniging geconfronteerd met de mededeling dat we komend seizoen 1 veld minder mogen huren, ons veld 2 wordt verhuurd aan het “lievelingetje” van de gemeente Leiden, DoCoS.

38 jaar hebben we veld 2 gebruikt, ook komend seizoen hebben we dit veld volledig nodig, dit is geen argument voor de gemeente. Het is ons zo overduidelijk dat er een voorkeursbeleid wordt gehanteerd door de gemeente. Gevolg is dat we morgen (zaterdag 2 september) een jeugdwedstrijd moet annuleren. Wij moeten dus trainers en spelers gaan teleurstellen omdat, buiten onze macht om, we geen velden beschikbaar hebben om te voetballen.

De gemeente heeft wel een oplossing: “indien v.v. Leiden en FC Rijnland velden nodig hebben kunnen zij gebruik maken van sportvelden elders in de stad”, dit is natuurlijk een belachelijke oplossing! Een ander fantastisch idee is dat onze jeugd dan maar op zondag moet gaan voetballen, hallo, zijn we wel lekker?? Laat het lievelingetje lekker op zondag voetballen! Zo wordt hun probleem het onze! Lekker makkelijk.

Wij, v.v. Leiden en FC Rijnland, zijn hard aan het werk om een mooie fusie te realiseren voor het volgende seizoen. Vanuit de gemeente Leiden komt er geen enkele waardering voor ons ingezette traject, sterker nog, we hebben het idee dat de gemeente helemaal niet blij is met ons initiatief! Maar laat het duidelijk zijn, wij gaan door en hebben jullie hier hard bij nodig, laten we samen een fantastisch voetbalbolwerk op Morsch II realiseren, met zaterdag en zondag selectievoetbal, recreatief voetbal voor overige senioren en een mooie jeugdafdeling op zaterdag.

Voor beide besturen geeft bovenstaande alleen maar extra motivatie om door te gaan, en nog een versnellinkje hoger ook.

Ons vertrouwen in alles wat met voetbal in relatie tot integriteit is tot het vriespunt gedaald. Het heeft geen zin om met argumenten, verzoeken of wat anders bij de gemeente aan te kloppen. Het toverwoord van de gemeente is DoCos. Succes met DoCos zonder tegenstanders in de gemeente Leiden.

Reizen naar andere gemeenten heeft waarschijnlijk de voorkeur.

De besturen van v.v. Leiden & FC Rijnland

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×