Liselotte van den Berg opnieuw de snelste bij de Leiden Ladiesrun

Het onweer dat Leiden vrijdagmiddag trof leek roet in het eten te gooien van de 7e Leiden Ladiesrun, maar naarmate het startmoment dichterbij kwam trokken de wolken weg en kon er veilig gestart worden.
Ruim 1000 dames begonnen de maand september sportief met een ronde van 5 of 10 kilometer door de Leidse Stevenshof. Met hun startgeld zamelden ze € 10.122 in voor het goede doel: Franniez. Franniez is een initiatief van het Willem-Alexander kinderziekenhuis (LUMC) dat chronisch zieke kinderen een vrolijk gekleurd spiraal geeft waarmee ze hun verhaal van het ziek-zijn voor zichzelf kunnen volgen en aan anderen kunnen vertellen.

Uitslag van de 5 km

  1. Jaimy Ravensbergen
  2. Jolijn Swager
  3. Anna Camps

Het was voor niemand een verrassing dat Liselotte van den Berg bij de 10 km als eerste over de finishlijn kwam. Op het eerste jaar na won Liselotte tot nu toe de andere edities (2012-2017). Met een tijd van ruim 37 minuten liet ze ook dit jaar de competitie ver achter zich. Het verschil met de nummers 2 en 3 bedroeg 5 minuten!

Uitslag van de 10 km

  1. Liselotte van den Berg
  2. Augusta van Hoogdalem
  3. Simone Rodewijk

Verslag Leiden Ladiesrun 2017 door: Robbert Beurse en Michèle Poels

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×