(Archiefbeeld: Chris de Waard).

Klassiek concert op beiaard stadhuis Leiden

Dinsdag 5 september verzorgt Gideon Bodden van 17.30 uur tot 18.30 uur een concert vanaf de beiaard van het Leidse stadhuis. Rode draad is de lichte muziek door de eeuwen heen. “Muziek die ooit als entertainment werd geschreven en nu nog steeds bekend is en gewaardeerd wordt, maar nu ‘klassiek’ wordt genoemd,” zegt Hein van Woerden van het Leids Carillon Genootschap.

Gideon Bodden speelt werken van Händel, Mozart, Tschaikowsky, Ravel, maar ook van Jacques Brel, Ramses Shaffy en Toots Thielemans. Zoals gebruikelijk zijn de verrichtingen van Gideon Bodden beneden op het Stadhuisplein via monitoren te volgen. Meeluisteren is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×