Van links naar rechts bestuursvoorzitter Otto Jelsma van mboRijnland, de Leidse onderwijswethouder Paul Dirkse en directeur Dirk van Delft van Museum Boerhaave. (Foto: PR).

990 studenten volgen les over antibioticaresistentie

Museum Boerhaave heeft vandaag het onderwijsprogramma Antibiotica: zorg dat ze blijven werken gelanceerd bij mboRijnland in Leiden. Alle 990 mbo-studenten Gezondheidszorg in Leiden weten straks hoe je antibiotica moet gebruiken. Het onderwijsprogramma is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Museum Boerhaave en mboRijnland.

De eerste les werd bijgewoond door de Leidse wethouder Paul Dirkse (Onderwijs), bestuursvoorzitter Otto Jelsma (mboRijnland) en directeur Dirk van Delft (Museum Boerhaave). Ze zagen de ontwikkeling van antibiotica door een Virtual Reality-bril, scanden hun hand op resistente bacteriën en keken door de microscoop van Antoni van Leeuwenhoek. “De samenwerking tussen mboRijnland en Museum Boerhaave is een aanwinst die echt gericht is op de primaire taak van het MBO: lesgeven aan toekomstige zorgprofessionals,” Aldus wethouder Paul Dirkse.

Antibiotica: zorg dat ze blijven werken
Tijdens het lesprogramma Antibiotica: zorg dat ze blijven werken leren studenten via een quiz en video-animaties meer over de risico’s van antibioticaresistentie, het belang van goede hygiëne in de zorginstellingen en het voorkomen van verspreiding van resistente bacteriën.

De les dient ter voorbereiding op een bezoek aan de rondreizende tentoonstelling ‘de Antibiotica Brigade’ van Museum Boerhaave, die in de aula van mboRijnland staat opgesteld. Museum Boerhaave biedt het lesprogramma over antibiotica gratis aan aan alle mbo’s.

mboRijnland
ID College en ROC Leiden zijn gefuseerd en hebben een nieuwe naam: mboRijnland. De fusieorganisatie heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer.

Cultuur Leiden Onderwijs Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×