(Foto: PR).

BplusC en Cultuureducatiegroep slaan de handen ineen

Voor de basisscholen in de regio Holland Rijnland hebben BplusC en Cultuureducatiegroep de handen ineengeslagen. De samenwerking is inmiddels in een overeenkomst vastgelegd. Door deze samenwerking worden naast erfgoededucatie voortaan ook media- en kunsteducatie in een gezamenlijk pakket aangeboden.

Dit jaar is Cultuureducatiegroep gestart met het nieuwe programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit 2017- 2020’. Uitgangspunt van dit programma in Holland Rijnland is dat elke basisschool kwalitatief goede cultuureducatie laat aansluiten bij de reguliere vakken op school. Denk hierbij aan vakken als lezen, rekenen en schrijven.

Vanuit dit nieuwe programma zoekt Cultuureducatiegroep verschillende culturele partners om scholen hierbij te helpen. Zo heeft zij al een jarenlange samenwerking met de Leidse musea waarbij zij verschillende lesprogramma’s aanbieden op het gebied van erfgoededucatie. Cultuureducatiegroep is hierbij het aanspreekpunt voor de scholen.

BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, is het centrum voor kunst en cultuur en is al jaren actief in Leiden en omstreken als aanbieder van media- en kunsteducatie. Voor Cultuureducatiegroep dan ook een goede partner om een vruchtbare samenwerking mee aan te gaan. In deze samenwerking zal BplusC de programma’s op het gebied van media- en kunsteducatie ontwikkelen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×