Wethouder Paul Laudy ontving het eerste programmaboekje van voorzitter Alexander Geertsema van Stichting Open Monumentendagen Leiden (Foto: Reanne van Kleef).

Monumenten openen dit weekend de deuren in Leiden en de regio

Tijdens de Open Monumentendagen zijn dit weekend 33 monumenten te bezoeken in Leiden en omgeving. Met het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’ wordt dit jaar nadrukkelijk de verbinding met de regio gezocht. Samen met Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest, Warmond en Kaag en Braassem is er een fietskaart gemaakt met een route langs alle monumenten.

Tijdens de open monumentendagen vinden er ook veel nevenactiviteiten plaats zoals de vertoning van verschillende kluchten en historische films. Ook is er een speurtocht voor kinderen.

Als tip wordt vaak de overkluisde Donkere Gracht genoemd. Auteur Jeroen Windmeijer heeft zich door deze overkluizing en nog bestaande middeleeuwse kelders in Leiden laten inspireren voor zijn thriller Het Pauluslabyrint.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Alexander Geertsema van Stichting Open Monumentendag Leiden over het programma en de samenwerking met de regio.

Monumentenwethouder Paul Laudy nam vorige week het eerste exemplaar van het programmaboekje, de engekstalige versie, de KidsRoute en de fietsroute in ontvangst. 

Cultuur Leiden Leiderdorp Nieuws Oegstgeest Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×