Monumenten openen dit weekend de deuren in Leiden en de regio

2

Tijdens de Open Monumentendagen zijn dit weekend 33 monumenten te bezoeken in Leiden en omgeving. Met het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’ wordt dit jaar nadrukkelijk de verbinding met de regio gezocht. Samen met Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest, Warmond en Kaag en Braassem is er een fietskaart gemaakt met een route langs alle monumenten.

Tijdens de open monumentendagen vinden er ook veel nevenactiviteiten plaats zoals de vertoning van verschillende kluchten en historische films. Ook is er een speurtocht voor kinderen.

Als tip wordt vaak de overkluisde Donkere Gracht genoemd. Auteur Jeroen Windmeijer heeft zich door deze overkluizing en nog bestaande middeleeuwse kelders in Leiden laten inspireren voor zijn thriller Het Pauluslabyrint.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Alexander Geertsema van Stichting Open Monumentendag Leiden over het programma en de samenwerking met de regio.

Monumentenwethouder Paul Laudy nam vorige week het eerste exemplaar van het programmaboekje, de engekstalige versie, de KidsRoute en de fietsroute in ontvangst. 

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

2 reacties

  1. Wil via deze weg Sleutelstad bedanken voor informatievoorziening m.b.t. Monumentenweekend.
    De Leydse KluchtenCompagnie heeft zaterdag met veel plezier 2 kluchten gespeeld bij ’t Gerecht; dit kunststukje hoopt zij zondag te herhalen (12-13-14-15 uur).

    Boeren, burgers en buitenlui: komt dat zien! komt dat zien!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline