(Foto: Marieke van Kesteren).

Luifelbaan morgen podium van Leids Kampioenschap Stoepranden

Bij winkelcentrum De Luifelbaan strijden morgen tientallen mensen om de winst bij het Leids Kampioenschap Stoepranden. In verschillende wijken zijn de afgelopen maanden voorrondes geweest, daar zijn zeventig finalisten uitgekomen. Mensen die de voorrondes hebben gemist krijgen morgenmiddag nog een laatste kans om zich te plaatsen: om 13.00 uur vindt de laatste voorronde plaats bij het winkelcentrum. Om 15.00 uur gaat de finale van start. Stichting Thuis Op Straat (TOS) Leiden organiseert het kampioenschap.

TOS heeft als doelstelling om de buurt in beweging te krijgen en daar past het kampioenschap goed bij. “Stoepranden is iets waar je nostalgische gedachten bij krijgt en eigenlijk is het een beetje uit het straatbeeld verdwenen”, vertelt directeur Marieke van Kesteren van TOS Leiden “We hopen hiermee weer meer mensen naar buiten te krijgen. Kinderen, maar ook volwassenen en zelfs ouderen. Buitenspelen en bewegen is gezond voor je.”

Bij stoepranden staan twee mensen tegenover elkaar op een stoep en met een bal proberen ze elkaars stoep te raken. Wie als eerst bij de 15 punten is, of de hoogste score heeft na 8 minuten, die wint. Bij de Luifelbaan zijn geen stoepen, maar worden zogenaamde ‘kerby’s‘ gebruikt. Dat zijn draagbare, lichtgewicht plastic stoepranden.

Hoewel het stoepranden vooral populair is onder kinderen, kan iedereen aan het kampioenschap meedoen. Aan het eind van de dag komen er een aantal Leidse Kampioenen uit de bus rollen in verschillende leeftijdscategorieën. In totaal mogen 24 Leidenaren zich gaan meten met de besten van Nederland op het NK Stoepranden op zondag 17 september in Rotterdam.

Leiden Maatschappij Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×