Lijnbus botst op auto in Stevenshof

41

Op de kruising van de Stevenshofdreef en de Helena Verburgstaat is een aan het begin van de middag een lijnbus van Arriva op een auto gebotst. De buschauffeur zag de auto over het hoofd. De twee inzittende van de auto raakte niet gewond, ook de passagiers in de bus bleven ongedeerd. Wel moesten ze hun reis met een andere bus vervolgen.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

41 reacties

  1. Frank Vincenten

    Ik weet niet hoe het bij deze aanrijding zit maar vind de buschauffeurs in Leiden zeer gefrustreerd overkomen. Het lijkt af en toe wel of ze een aanrijding zoeken/uitlokken. Naar rijgedrag van de buschauffeurs. 🙁

  2. Het lijkt mij een moeilijk beroep: buschauffeur in Leiden. Iedereen heeft haast en wil voorrang. De meeste verkeersdeelnemers hebben geen assertiviteitstraining nodig.

  3. Het valt op dat op de Breestraat steeds harder wordt gereden door de buschauffeurs van Arriva en er vaak fietsers worden ingehaald terwijl er ook tegemoetkomend fietsverkeer is, wat moet uitwijken naar de stoep! Er is een convenant tussen gemeente en Arriva: chauffeurs mogen hier max 15KM rijden. In de praktijk trekken vele chauffeurs zich hier helaas niets van aan en scheuren er op los. Het is lastig rijden met al die fietsers (er zijn idioten bij die bussen rechts willen inhalen!), maar inhalen met tegemoetkomend verkeer: zoiets moet je als buschauffeur niet doen.

Je bent nu offline