Voorzitter René van der Smeede van het Weekend van Voorschoten neemt de heldentaartjes zichtbaar geroerd in ontvangst. (Foto's: Chris de Waard).

VVD Voorschoten zet vrijwilligers in het zonnetje

De fractie van de VVD Voorschoten stond vandaag weliswaar niet zelf op de vrijwilligersmarkt van het Weekend van Voorschoten, maar de raadsleden waren er wel alom vertegenwoordigd. Ze gingen namelijk alle standjes af om de vrijwilligers uit het dorp te bedanken door ze uit te roepen tot helden. Om dat gestalte te geven werden doosjes uitgedeeld met daarin Heldentaartjes.

Fractievoorzitter Sjoerd van den Dool van de VVD Voorschoten overhandigt het eerste doosje heldentaartjes aan voorzitter René van den Smeele van het Weekend van Voorschoten.

De bestuursleden van het Weekend van Voorschoten werd vanmorgen door de VVD Voorschoten als eerste organisatie uitgeroepen tot helden van Voorschoten. “Ik heb er geen woorden voor, het grijpt me naar de keel,” lachte voorzitter Van der Smeede nadat hij door VVD-fractievoorzitter Sjoerd van den Dool lovend as toegesproken en het doosje met heldentaartjes overhandigd kreeg.

De VVD-voorman reageerde ook nog op de ingewikkelde financiële situatie waarin de organisatie van het Weekend van Voorschoten verkeert. Het was dit jaar lastig om voldoende middelen bijeen te krijgen en het is nog niet zeker dat in 2018 de 20e editie georganiseerd kan worden. Van den Dool: “We gaan het komende jaar met alle verenigingen in gesprek en dus ook hierover. Om het voor elkaar te krijgen dat Het weekend blijft bestaan.”

 

 

Cultuur Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×