Burgemeester Bouvy-Koene nam het eerste exemplaar in ontvangst van de seizoensbrochure die de gezamenlijke Voorschotense muziekverenigingen hebben gemaakt. (Foto's: Chris de Waard).

Voorschotense Muziekverenigingen presenteren eerste seizoensbrochure

Elk jaar stonden ze er weer. De muziekverenigingen uit het dorp. Braaf foldertjes uit delen op de vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. Maar het leverde de laatste jaren minder op. Minder vrijwilligers, minder leden. Het was duidelijk tijd om de boel een beetje op te schudden en dat gebeurde vandaag met de presentatie van de eerste gezamenlijke seizoensbrochure en een muziektent waar de hele dag optredens werden verzorgd.

Chris de Waard sprak op de cultuurmarkt in de Voorstraat met de Voorschotense burgemeester Pauline Bouvy-Koene en met Eveline Schoenmakers de namens de gezamenlijke muziekverenigingen het eerste exemplaar van de brochure overhandigde.

Eveline Schoenmakers, zelf actief bij muziektheater Make It your Own (MIYO) is heel enthousiast over de samenwerking tussen de verenigingen en ook burgemeester Bouvy is lovend over de nieuwe opzet. “Het is toch leuk om al die voorproefjes te krijgen dit weekeinde. Dan kunnen mensen ook echt kennis maken met de muziek. Op papier weet je toch niet altijd wat er achter zit.”

De Voorschotense muziekverenigingen presenteren zich de hele dag op de Cultuurmarkt en hebben ook de gezamenlijke Facebook-pagina Cultuurmarkt Voorschoten met informatie.

Cultuur Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×