Een politieke kinderbingo was één van de activiteiten die de gemeente Oegstgeest gisteren organiseerde in het gemeentehuis. (Foto's: Chris de Waard).

Winnaar politieke kinderbingo Oegstgeest wil zwemmen met burgemeester

Net als overal in de regio was er afgelopen weekeinde ook in Oegstgeest van alles te doen en te beleven. Het Open monumenten en Osger Weekend bracht veel mensen op de been. Van alle leeftijden. Niet alleen voor het bezichtigen van de monumenten, maar ook om bijvoorbeeld in het gemeentehuis mee te doen met de politieke kinderbingo.

Chris de Waard was zondag in Oegstgeest. Hij kreeg een rondleiding door het gemeentehuis, woonde de kinderbingo bij en sprak met burgemeester Emile Jaensch over de fotowedstrijd en de ideeënboom.

Burgemeester Jaensch van Oegstgeest stelde de vragen bij de bingo en de hoofdprijs, een dagje meelopen met de burgemeester, eindigt als het aan de zesjarige winnares Elize ligt in zwembad Poelmeer. “Maar misschien durft ‘ie wel helemaal niet te zwemmen omdat hij geen diploma heeft,” opperde de winnares. “Ik heb een beetje watervrees,” gaf Jaensch wel toe. Maar een leuke dag gaan ze er zeker van maken.

In Rhijngeest stond ook een ideeënboom waar kinderen en hun ouders suggesties in konden hangen om Oegstgeest beter en leuker te maken. Een klimmuur, een halfpipe in het skatepark en tijdelijke galerieën in leegstaande winkels waren enkele wensen die in de boom werden gehangen.

In het gemeentehuis gaven wethouder Jos Roeffen en verschillende raadsleden, waaronder VVD-raadslid Susan Verlinden rondleidingen.

In de hal een expositie van zwartwitfoto’s van bruggen in Oegstgeest. Gemaakt door de leden van de Fotoclub Oegstgeest. Winnares werd Maaike Hart met haar foto van een brug in Nieuw Rhijngeest. Dat is de eerste van het overzicht hierboven.

Cultuur Oegstgeest Politiek politiekekinderbingo


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×