Burgemeester Jaensch leidt winnares politieke kinderbingo rond

De zesjarige Elise die tijdens de dag van de democratie bij de politieke kinderbingo van de gemeente Oegstgeest een dagje meelopen met burgemeester Emile Jaensch won, heeft haar prijs gisteren verzilverd. Samen met haar vader ging ze op bezoek bij de burgemeester met wie ze eigenlijk had willen gaan zwemmen, zo vertelde ze vorige week in de uitzending bij Sleutelstad. Daar is het niet van gekomen. “Ik ben m’n zwemdiploma’s nog aan het zoeken,” was de uitvlucht die Jaensch had bedacht.

Chris de Waard was tijdens de dag van de democratie in Oegstgeest bij de politieke kinderbingo die werd gewonnen door Elise.

Gistermiddag werd de jeugdige winnares met limonade ontvangen op de kamer van de burgemeester. Ze mocht de ambtsketen uitgebreid bekijken en ook de werkkamer van de burgervader die haar over de historie van het gemeentehuis en de Oegstgeester Dakpan vertelde. Daarna kregen Elise en haar vader nog een rondleiding door het gebouw.

Ook de B & W kamer, het archief, de raadzaal en de trouwzaal werden bezocht. Alle informatie en ook de foto’s die ze maakte gaat Elise gebruiken voor een werkstuk dat ze over de ontmoeting met de burgemeester gaat maken. Elise wil zelf later eigenlijk astronaut worden maar na de rondleiding leek burgemeester worden haar ook wel een cool beroep.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline