(Foto: PR).

Topsport Leiden organiseert Masterclass Trainingsleer 2.0 voor alle Leidse coaches

Topsport Leiden organiseert speciaal voor (top)coaches van alle Leidse sporten de Masterclass Trainingsleer 2.0. De Masterclass wordt gegeven door Henk Kraaijenhof, een grote naam in de internationale sport door zijn totaal eigen visie op hoe trainingen te geven. De Masterclass vindt 9 oktober om 20.00 uur plaats in het Leonardo College aan de Noachstraat.

Reanne van Kleef sprak met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over de Masterclass.

Kraaijenhof is ook expert op het gebied van stress en stressmanagement. Naast het meten van stress en vermoeidheid vormen voeding en voedingssupplementen een integraal onderdeel van de behandeling hiervan. Als performance consultant is Kraaijenhof begonnen met het adviseren van topsporters zoals sprinters Nelli Cooman, Merlene Ottey, Troy Douglas en tennister Mary Pierce. Ook stond hij Edgar Davids bij.

Vooral de laatste jaren adviseert Kraaijenhof ook ’peak performers’ buiten de sport, zoals managers en speciale eenheden van de krijgsmacht. Hij is auteur van het boek ’De kunst van presteren’, docent bij het NOC*NSF en co-auteur van de cursus ’Voeding in de Sport’. Vanuit zijn studie naar het menselijk lichaam en zijn ervaringen in het werken met topsporters  heeft Kraaijenhof een uniek beeld van de (on)mogelijkheden van de mens. Als trainer/coach wist hij uit zijn sporters het maximaal haalbare te halen. Zo liep Merlene Ottey haar beste wedstrijden toen ze de dertig al ver gepasseerd was.

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar scheffer@topsportleiden.nl. Deelname is gratis.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×