De CDA-fractie maakt zich zorgen over de kosten van digitale onderwijsmiddelen en wil weten of scholen en de gemeente ouders daarin zo nodig tegemoet kunnen komen. (Foto: Chris de Waard).

CDA Leiden heeft zorgen over oplopende kosten door digitalisering onderwijs

Het CDA Leiden maakt zich zorgen over de kosten die de digitalisering in het onderwijs met zich meebrengt. Veel lesmateriaal wordt tegenwoordig afgestemd op het gebruik van laptop en smartphone en ouders moeten dat doorgaans zelf aanschaffen. “Dat kan een probleem zijn voor gezinnen met een laag inkomen,” vreest fractievoorzitter Joost Bleijie van het CDA Leiden. “Je zal maar drie kinderen op de middelbare school hebben.”

Chris de Waard sprak met CDA-fractievoorzitter Joost Bleijie over de kosten voor digitale leermiddelen.

“Schriften en boeken worden steeds vaker ingeruild voor whiteboard en laptop. Steeds meer lesmateriaal wordt digitaal aangeboden en dus is een goede laptop of IPad bijna een voorwaarde om goed mee te kunnen komen,” zo hoort het CDA Leiden ook van ouders in de stad. “Daardoor wordt onderwijs steeds duurder.”

Het CDA Leiden heeft nu vragen gesteld aan het college om erachter te komen in hoeverre de scholen en de gemeente via de bestaande regelingen mensen met een krappe beurs helpen zodat alle leerlingen, krappe beurs of niet, goed kunnen meekomen op school.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×