CDA Leiden heeft zorgen over oplopende kosten door digitalisering onderwijs

4

Het CDA Leiden maakt zich zorgen over de kosten die de digitalisering in het onderwijs met zich meebrengt. Veel lesmateriaal wordt tegenwoordig afgestemd op het gebruik van laptop en smartphone en ouders moeten dat doorgaans zelf aanschaffen. “Dat kan een probleem zijn voor gezinnen met een laag inkomen,” vreest fractievoorzitter Joost Bleijie van het CDA Leiden. “Je zal maar drie kinderen op de middelbare school hebben.”

Chris de Waard sprak met CDA-fractievoorzitter Joost Bleijie over de kosten voor digitale leermiddelen.

“Schriften en boeken worden steeds vaker ingeruild voor whiteboard en laptop. Steeds meer lesmateriaal wordt digitaal aangeboden en dus is een goede laptop of IPad bijna een voorwaarde om goed mee te kunnen komen,” zo hoort het CDA Leiden ook van ouders in de stad. “Daardoor wordt onderwijs steeds duurder.”

Het CDA Leiden heeft nu vragen gesteld aan het college om erachter te komen in hoeverre de scholen en de gemeente via de bestaande regelingen mensen met een krappe beurs helpen zodat alle leerlingen, krappe beurs of niet, goed kunnen meekomen op school.

Delen
LeidenWalk

4 reacties

    • En grammatica is ook heel moeilijk hè, Ingeborg? Misschien meer aandacht voor ouderwets spellen en daarna pas voor de i pad in t onderwijs…(Je ontwikkelt met een t)

  1. Tot nu toe komen de scholen de ouders helemaal niet tegemoet; er zijn geen regelingen voor getroffen en er wordt verwezen naar de gemeente. Die hanteert een streng minimabeleid met per gezin een eenmalige vergoeding voor digitale hulpmiddelen. Zeer ontoereikend. Er dreigt een tweedeling tussen leerlingen op deze manier; en de scholen noemen dat een eigen keuze…

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.