(Foto: Lightning Leiden).

Lightning Leiden gaat voor mini Thunder Tournament

Het spectaculaire Thunder Tournament van American Football Club Lightning Leiden viel afgelopen zondag in het water. Door de vele regen was het drainage systeem volgelopen en het veld onbespeelbaar. De organisatie ging meteen op onderzoek uit of het toernooi op een andere dag kon plaatsvinden. Inmiddels is duidelijk geworden dat er zondag 24 september een uitgeklede versie van het toernooi gespeeld gaat worden aan de Montgomerystraat. Het toernooi start om 10.00 uur.

In eerste instantie zouden er 26 teams aan het toernooi mee doen. Daarmee is het Thunder Toernament het grootste American Football toernooi van Nederland. Door competitieverplichtingen kunnen veel teams aankomend weekend niet meedoen: uiteindelijk zullen zeven seniorenteams de strijd aangaan om de felbegeerde ‘Thunder Trophy’, de hamer van dondergod Thor.

Ondanks het kleinere deelnemersveld blijven de spelregels hetzelfde. Het toernooi wordt gespeeld op iets kleinere velden dan gebruikelijk en ook krijgen de teams vier pogingen om te scoren, in plaats van vier pogingen om over de middenlijn te komen. Het spel is daardoor sneller dan normaal en voor toeschouwers extra leuk om te bekijken.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×