(Foto's/video: Reanne van Kleef).

Opbouw Vierkant in Vierkant van start

De opbouw van het kunstwerk Vierkant in Vierkant van Theo van Doesburg is maandag in de stromende regen van start gegaan. Het kunstwerk wordt opgebouwd uit 206 betonnen blokken en zal uiteindelijk acht meter hoog worden. Zaterdag moeten de werkzaamheden zijn afgerond, dan wordt Vierkant in Vierkant om 16.30 uur ‘overhandigd’ aan locoburgemeester Robert Strijk.

Reanne van Kleef sprak met bestuurslid Ron Mittelmeyer van Stichting Vierkant in Vierkant over de opbouw van het kunstwerk.

Een impressie van Vierkant in Vierkant naast het IBIS hotel aan het Stationsplein.

De opbouw kende wel al enkele tegenslagen. Door het slechte weer van de afgelopen dagen is het terrein waar het kunstwerk wordt opgebouwd veranderd in een grote modderpoel. Daardoor zakte de kraanwagen constant weg en liep het stapelen van de blokken wat vertraging op.

Ook zorgde de gladde omstandigheden voor een bedrijfsongeval: bestuurslid Ron Mittelmeyer van Stichting in Vierkant, die ook de opbouw van het kunstwerk co├Ârdineert, gleed met een plaat onderuit en brak daarbij zijn kuitbeen. Gelukkig is een van de jongens van Klussenteam de Binnenvest, die meehelpen bij de opbouw, bereid zijn scootmobiel uit te lenen waardoor Mittelmeyer toch de werkzaamheden kan overzien. De organisatie meldt aan Sleutelstad dan ook dat ze verwachten dat de werkzaamheden gewoon op tijd klaar zijn.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×