Evelien ontfermt zich over de binnengebrachte geraniums. (Foto: Gemiva-SVG Groep).

Geraniumasiel in Hoeve Cronesteijn weer open

Voor het derde jaar zet Hoeve Cronesteijn de deuren weer open voor uitgebloeide geraniums. De planten worden bij de dagbesteding voor mensen met een beperking gebruikt voor het maken van stekjes. “Een leuke en duurzame activiteit,” vertelt Margreeth van Dam die als begeleider aan Hoeve Cronesteijn is verbonden.

“Potgeraniums , de echte naam is Pelargonium, zijn langlevende planten die niet tegen de vorst kunnen. De planten moeten op een droge, vorstvrije plek overwinteren. Mensen die geen plek hebben of geen zin hebben om hun geraniums te laten overwinteren roepen wij op ze in te leveren bij Cronesteijn. Wij gebruiken ze om stekjes van te maken of om weer op te kweken voor volgend jaar.”

Geraniums inleveren
Hoeve Cronesteijn ligt aan de rand van park Cronesteijn, vlakbij de Lammebrug. Het adres is Cronestein 1. Op werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen mensen een kijkje komen nemen op het terrein en hun geraniums persoonlijk overhandigen. Maar ook buiten deze tijden kunnen mensen langskomen met hun plantjes. Er staat een kist met deksel bij de ingang van de Hoeve waar mensen de geraniums in kunnen deponeren.

Inwoners van Zoeterwoude kunnen hun geraniums inleveren in de bak bij de ingang op de parkeerplaats van Swetterhage.

Leiden Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×