(Foto's: Marieke van Kesteren).

Drie Leidenaren Nederlands Kampioen Stoepranden

Op het NK stoepranden in Rotterdam zijn drie Leidenaren afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden in verschillende leeftijdscategorieën. De goede resultaten zijn mede te danken aan Thuis Op Straat Leiden (TOSLeiden), die de afgelopen maanden in Leiden voor mobiele stoepranden zorgde waarmee kon worden geoefend. Ook organiseerde TOSLeiden 17 voorrondes en op 9 september het Leids Kampioenschap op de Luifelbaan.

Stoepranden is terug van weggeweest. In diverse steden in Nederland is het spel weer opgepikt en dus ook in Leiden. De Rotterdamse organisatoren waren erg onder de indruk van de voorbereiding van de Leidenaren.

Met een bus vol enthousiaste en zenuwachtige Leidenaren gingen Arjen Kooiman en Marieke van Kesteren van TOSLeiden afgelopen zondag mee naar Rotterdam. Iedere deelnemer had een eigen supporter mee en al snel ontstond er een goede sfeer in de bus er naartoe. Ook hier werd weer duidelijk; stoepranden zorgt voor verbinding tussen buurten, wijken en inwoners.

In Rotterdam sleepten de Leidenaren drie eerste plekken in de wacht. Malika van Zijp (t/m 10 jaar), Malika Allouche (11 t/m 20 jaar) en Zuliga Bellari (21 t/m 54 jaar) werden allemaal kampioen. Karim Maayad werd knap tweede in de leeftijdscategorie t/m 10.

Mensen die willen meedoen of meehelpen kunnen contact opnemen met de organisatie via leidsstoeprandtoernooi@thuisopstraat.nl.  In 2018 wordt er een nieuw Leids Kampioenschap stoepranden georganiseerd. Rotterdam pakt dan samen met Jantje Beton het NK van 2018 op en viert dan ook het 50-jarige bestaan van Jantje Beton.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×