(Foto's: Reanne van Kleef en Chris de Waard).

College Tour door Bos-en Gasthuisdistrict

Het Leidse college doet een rondje Leiden. Anderhalf jaar geleden zijn de gemeentebestuurders begonnen aan een rondgang langs alle wijken om te praten met bewoners en zo te horen wat er leeft in de buurten van de stad. Wethouder Wijken Marleen Damen en haar collega’s streken vorige week neer in wijk 6: Bos en Gasthuizen, een uitgestrekt en divers gebied van de Vrouwenweg tot aan de Rijn en Schiekade.

Wethouder Damen hoorde wat Leidenaars vinden van de Rijnlandroute, verkeersoverlast, en andere zorgen die ze hebben over hun woonomgeving. Maar Damen is ook blij om te horen dat veel mensen met zeer veel plezier wonen in hun wijk en zelf ook willen bijdragen aan verbeteringen.

Reanne van Kleef sprak na afloop van het wijkbezoek met wethouder Marleen Damen.

Vrouwenweg
De dag begon aan de Vrouwenweg. Voorzitter Alexandra van Strien van de bewonersvereniging heeft de kans aangegrepen om de wethouders de mooie kanten van ‘het dorp in de stad’ te laten zien, maar ook wat knelpunten te bespreken. Van Strien zegt dat de buurt erg hecht is en zeer groen, maar wel last heeft van vandalisme en hardrijders door de straat, zowel met de auto als op de fiets.

Voorzitter Alexandra van Strien van bewonersvereniging Vrouwenweg over de College Tour.

Componistenbuurt
De volgende stop was in de componistenbuurt waar een buurtbingo werd georganiseerd door de Vereniging van Eigenaren in de Paganinistraat. Een bijzondere vereniging die al 50 jaar bestaat en regelmatig evenementen voor de buurt organiseert. Wethouder Paul Dirkse viel in de prijzen, hij mocht een fles wijn uitzoeken voor het college. Hij kwam wel eerst aanzetten met een ‘valse bingo’, maar dat foutje werd door de vingers gezien.

Churchillpark
De College Tour gaat verder naar de Bewonersontmoetingsplek aan de Willem Klooslaan om te praten met de nieuwe bewoners van het Churchillpark over wateroverlast in de wijk en de ‘racebaan’ Boshuizerkade waar wel 80 kilometer per uur wordt gereden.

Bewoner van het Churchillpark Martin van de Wardt-Olde Riekerink over College Tour.

Pasmanterrein
De laatste stop van de collegetoer was in de achtertuin van wijkbewoner Hilde Jansen. Om aan de wethouders te kunnen laten zien wat de nieuwbouw op het Pasmanterrein betekent voor hun woongenot. Hilde Jansen en Huib Ribbers dachten dat de nieuwbouw niet hoger zou worden dan de bestaande gebouwen. Maar ze vergisten zich in begrippen goothoogte en bouwhoogte en dreigen nu veel zon en lichtinval te verliezen door de bouw van een kap op de eerste verdieping.  De buurtbewoners zijn in gesprek met de nieuwe eigenaar en hopen tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Chris de Waard in gesprek met Hilde Jansen, Huib Ribbers en wethouder Laudy over het Pasmanterrein.

Volgende wijkbezoek
Wethouder Damen heeft voor wijkbezoek nummer 7 Binnenstad Zuid uitgekozen en ze weet nog niet zeker of de laatste drie ook nog aan de beurt kunnen komen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×