(Foto's: Ingezonden).

Trein ontruimd op station Leiden Centraal

De politie ontruimt op dit moment een trein die stilstaat op perron 4B op station Leiden Centraal. Volgens passagiers is er mogelijk sprake van een bommelding, maar dat is nog niet bevestigd. De politie heeft met zo’n vijftien agenten de passagiers uit de trein gehaald. Het gaat om de intercity die via Haarlem naar Amsterdam rijdt. Momenteel worden de prullenbakjes doorzocht.

Update:

Een vrouw heeft vanuit de trein de politie gebeld. Ze had in Den Haag iemand zien instappen met een pakketje dat de man uit de struiken pakte. De politie nam het zekere voor het onzekere en zette de trein in Leiden stil. De trein is doorzocht, de man is niet aangetroffen. Ook is er geen pakketje in de trein gevonden.

Hoe de man is ontkomen, is onduidelijk. Via beveiligingscamera’s was gezien dat hij met het pakje de trein instapte. Niemand heeft hem de trein zien verlaten. Mogelijk heeft hij iets aan zijn kleding veranderd, waardoor hij niet is herkend.

De politie was eerst op zoek naar de man met het pakje. Daarom moest iedereen in de trein blijven. Dat leidde tot boze reacties van passagiers die een half uur moesten blijven zitten. Toen de man niet werd aangetroffen, is de trein ontruimd en konden passagiers een andere trein pakken. De lege trein wordt door de NS weggerangeerd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×