Zaterdag 30 september vult het Museum van Oudheden zich met geuren, klanken en smaken uit het Midden-Oosten; LUCIS' tweede gratis Midden-Oosten cultuurmarkt vindt dan plaats. (Foto: PR)

Midden-Oosten Cultuurmarkt in Leiden

‘Onbekend maakt onbemind’ is menigeen met de paplepel ingegoten. Op zaterdag 30 september wordt iedereen, gratis, de mogelijkheid geboden weer wat minder onbekend te maken. Dan is in het het Museum van Oudheden tussen 10.00 en 17.00 uur de ‘Midden-oosten cultuurmarkt 2017′ te vinden; geuren, geluiden, dans en muziek maken het evenement iets wat niet te versmaden valt, maar er is meer. Schrijver Kader Abdolah zal een lezing geven, en er zijn uiteenzettingen door wetenschappers over ‘Nederland in het Midden-Oosten’, ‘Islamitische Rituelen’ en meer.

In 2016 trok de ‘markt’ zo’n duizend bezoekers. Voor LUCIS (Leiden University Centre for the Study of Islam and Society) reden voor een tweede editie, met wéér een keur aan bekende namen. Naast Kader Abdolah zal onder meer Alexander de Groot (universiteit van Leiden) acte de présence geven. Muziek is te verwachten van het Mehmet Polat Trio, van Farid Sheek, terwijl Chakchouka & S. Al-Saadi voor u zullen dansen.

Reanne van Kleef sprak met organisator Burak Fici van LUCIS over de Midden-Oosten Cultuurmarkt. Hij vertelt wat er zaterdag te beleven is en waarom de markt wordt georganiseerd. “Het Midden-Oosten komt vaak negatief in het nieuws. Wij willen juist de positieve kant laten zien.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×