(Foto: Emile van Aelst).

Smitsloo Groep sponsort bloembakken Vierkant in Vierkant

De Smitsloo Groep dicht het gat voor de financiering van de ‘bakken’ van Theo van Doesburg’s kunstwerk Vierkant in Vierkant. Dat maakt het bestuur van de stichting Vierkant in Vierkant bekend.

Afgelopen zaterdag is het kunstwerk Vierkant in Vierkant van Theo van Doesburg aangeboden aan de stad Leiden. In de toespraken werd ook aandacht besteed aan de tijdelijke plaatsing nu en de vier ‘bloembakken’, zoals Wies van Moorsel ze noemde, die bij de definitieve plaatsing van het werk zullen worden gerealiseerd.

Voor die bakken was de financiering nog niet rond. Om dat laatste gat in de begroting te dichten heeft de Smitsloo Groep uit Leiden een behoorlijke bijdrage toegezegd. “Menno Smitsloo van de Smitsloo Groep, naast ondernemer ook beeldhouwer, draagt de culturele sector, vaak op de achtergrond, een warm hart toe,” zegt bestuurslid John Marks van Vierkant in Vierkant.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×