Wethouder Tönjann stopt per 1 december.

Wethouder Wendelien Tönjann neemt afscheid van Oegstgeest

Op 1 december 2017 neemt Wendelien Tönjann afscheid als wethouder van de gemeente Oegstgeest.

Na bijna 15 jaar in het openbaar bestuur, waarvan bijna twee termijnen als wethouder, start ze begin december bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ze gaat daar aan de slag als directeur van het Congres- en Studiecentrum, dat voor de overheid en non-profitsector congressen, trainingen en opleidingen verzorgt en jonge talenten opleidt.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Wendelien Tönjann die per 1 december vertrekt om aan de slag te gaan bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. (VNG).

Wethouder Tönjann kijkt met plezier terug op de afgelopen jaren. “Oegstgeest is absoluut dynamisch. We hebben stormachtige tijden gekend en hard gewerkt. Met het college, de gemeenteraad, de eigen organisatie en de gemeenschap. Ik heb nu het gevoel dat het schip op koers ligt”.

Oegstgeest staat als dorp volgens Tönjann goed op de kaart: “Ik ben dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mocht leveren. Ik ga de nieuwe uitdaging die nu op mijn pad komt, met een goed gevoel aan. Bovendien blijf ik als inwoner natuurlijk altijd betrokken bij dit dorp!”

Werkzaamheden in Oegstgeest
In maart 2003 startte ze als steunfractielid voor de VVD en ging na een jaar verder als raadslid. In 2010 werd ze voor haar partij wethouder. Wethouder Tönjann heeft zich altijd ingezet voor onderwerpen als ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, wonen en verkeer en vervoer. In 2014, toen ze startte aan haar tweede termijn, kwamen daar economie en dorpsmarketing bij.

Vanuit deze portefeuille leverde wethouder Tönjann haar bijdrage aan tal van ontwikkelingen in Oegstgeest en de regio. Als trekker van het nieuwe Expat Centre had ze bijvoorbeeld een belangrijke rol in Economie071.

Ze zette zich in voor de herhuisvesting van voetbal- en cricketvereniging ASC en voor de ontwikkeling van Nieuw-Rhijngeest tot een succesvolle woonlocatie. Ook de verdere ontwikkeling van het Bio Science Park in Oegstgeest was één van haar aandachtspunten. Voor woonwijk Poelgeest zorgde ze dat ook het laatste project Heemlandterras nu wordt gerealiseerd.

In co-creatie met lokale en regionale ondernemers maakte ze het mogelijk om het voormalig MEOB-terrein een nieuwe bestemming te geven als bedrijventerrein De Boeg. Recent zette Wendelien Tönjann namens de gemeente haar handtekening onder de werkafspraken met de nieuwe Stichting Dorpsmarketing.

Afscheid
Op vrijdag 1 december is er gelegenheid om Wendelien Tönjann gedag te zeggen. Nadere informatie hierover volgt.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×